Ervaringen van cliënt (vrouw, 28 jaar)

Voor het eerst in jaren heb ik oprecht tegen mezelf kunnen en durven zeggen dat ik trots ben.

Jarenlang heb ik geworsteld met verschillende vraagstukken. Ik heb altijd een moeilijke band met mijn vader gehad, ik ben voor het grootste deel van mijn jeugd zonder hem opgegroeid. Mede hierdoor worstelde ik met mijn zelfbeeld en gevoelens. Ik voelde me vaak onzeker of zelfs minderwaardig. Daarnaast vond ik het erg lastig om emoties te voelen, herkennen en te accepteren.

Ik heb geleerd om gevoelens, ook de moeilijke gevoelens en gedachten over mijn vader, te herbeleven en daardoor een plekje te geven. Ik heb geleerd dat gevoelens er mogen zijn; je mag ze omarmen, je hoeft er niet voor weg te rennen. En daarmee worden alle gevoelens, hoe eng ze soms ook lijken, draagbaar. Ik kan mijn gevoelens veel beter verstaan/begrijpen en koesteren.

Ook heb ik geleerd om van mezelf te houden, precies zoals ik ben. Ik mag er zijn! Voor het eerst in jaren heb ik oprecht tegen mezelf kunnen en durven zeggen dat ik trots ben.

Ik kijk terug op een heel mooi, veilig en fijn proces. Samen met Jenny heb ik durven kijken naar het verdriet over mijn vader, mijzelf en mijn emoties. Iedere sessie leerde ik iets nieuws en ging ik met nieuwe inzichten naar huis. Inzichten waarmee ik veel kon! Stapje voor stapje voelde ik veel meer rust in mezelf. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mooie stappen die ik heb gezet en ik durf nu met zekerheid te zeggen dat ik nog meer mooie stappen zal maken!